2022. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tudatos vásárlók könyve

Provokatív kérdések, elgondolkodtató tények és adatok, hasznos tanácsok. A könyv a 2004 óta megjelenő Tudatos Vásárló fogyasztói magazin első tizenhárom számából tartalmaz válogatásokat a vízfogyasztás, a zöldségek és gyümölcsök, a húsfogyasztás, az energia, a vegyi anyagok, a közlekedés, valamint az utazás témakörében.

Egy csésze kávé előállításához 140 liter, egy kiló gabonáéhoz 1000, egy kiló marhahúséhoz 13 000 liter vízre van szükség. A Föld teljes vízkészletének mindössze 0,8%-a alkalmas emberi fogyasztásra.

Magyarországon a tyúktartás háromnegyede háztáji, egynegyede ketreces, viszont a boltokban kapható tojások kilencvenöt százaléka a ketreces tartásból származik.

A huzatos nyílászárók szigetelésével egyhatodával csökkenthető a fűtéshez szükséges energia mennyisége. Ha télen egy fokkal csökkentjük a hőmérsékletet, megspórolhatjuk a fűtésre fordított energia öt százalékát.

Ilyen és hasonló kérdéseket vet fel a Tudatok vásárlók könyve, amelyben a továbbgondolásra érdemes felvetések mellett olyan praktikus információkat is találhatunk, mint a források és ivókutak listája, az idénynövény-táblázat, a termékcímke-ismertetők vagy éppen a biominősített hús- és hallelőhelyek.

  • Kiadó: Ursus Libris
  • Megjelenés éve: 2009
  • Oldalszám: 258
Neked ajánljuk
A hőség gyermekei – az első magyar klímafikciós novelláskötet Amit eszel, az leszel. De tudjuk-e vajon, hogy mit eszünk? Linda McGurk: Nincs olyan, hogy rossz idő A Földközi-tenger védett területeit is elborító műanyag eredete Tavaly kevesebb autót adott el az Audi, de az elektromos modellek értékesítése kilőtt
Tovább a forrásra: ursuslibris.hu
Vissza
Hírfolyam