2021. május 17., Paszkál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Építőkockák egy új világhoz – a Kisközösségi Program első könyve

A Kisközösségi Program munkatársai hisznek abban, hogy csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat, miközben újra fölfedezzük a közösségeket. Úgy gondolják, olyan helyi kisközösségekre van szükség, amelyek hozzájárulnak egy kevésbé környezetterhelő életmód kialakításához, az egy helyen lakó emberek közösséggé kovácsolásához, valamint a helyi gazdaság erősödéséhez. Állítják, hogy a mainál környezetkímélőbb és a közösségekre jobban alapozó társadalom csírái, egy új világ lehetséges építőkockái már ma is léteznek.

Az Építőkockák egy új világhoz című könyv tucatnyi ilyen kezdeményezést mutat be rövid esettanulmányok formájában életünk, társadalmunk legkülönfélébb területeiről – tudományos igénnyel, mégis közérthetően.

Előremutató, lelkesítő, inspiráló hazai és néhány esetben külföldi jó gyakorlatok,  ismertebb és kevésbé ismert példák egyaránt szerepelnek a kötetben. Ugyanakkor a szerzők azt remélik, hogy még az ismertebbekről is képesek mindenki számára újdonságokat mondani. A könyv ugyanis elsősorban saját terepkutatásokon, a kezdeményezések vezetőivel és más résztvevőivel folytatott személyes mélyinterjúkon alapszik – emiatt első kézből származó információkat nyújt az egyes jó gyakorlatokról.

A kötet fő célja annak bemutatása, hogy a fogyasztói társadalmat meghaladva a mainál kevésbé környezetterhelő és egyúttal tartalmasabb életmódra nyílik lehetőségünk – ilyen társadalmak létrehozását pedig nem tekinthetjük többé ködös utópiaként, mivel az új életforma úttörő kezdeményezései már ma is sikeresen működnek.

Kiadja: Andron Könyv Kft. – Kisközösségi Program
Megjelenés éve: 2017
Terjedelem: 141 oldal.
ISBN: 978-963-89640-5-2

Neked ajánljuk
A zoológiai kutatásokba enged bepillantást az Ökológiai Kutatóközpont gyermekek számára írt képeskönyve A természet kézzelfogható gazdasági értéket teremt Ember egy kutyáért, emberek egymásért (videó) Megérkezett a Tesla Magyarországra A járvány megduplázta a mentők feladatait
Tovább a forrásra: kiskozossegek.hu
Vissza
Hírfolyam