2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Jót, s jól”: 26 tanulmány a fenntarthatóságról

A kötetben megjelent tanulmányok korunk talán legégetőbb kérdéskörét, a gazdasági-társadalmi fejlődés fenntarthatóságának és hatékonyságának természeti, ökonómiai kritériumait vetették alá alapos elemzésnek. A tudományosság igénye egyaránt sajátossága minden tanulmánynak, ugyanakkor a szakmailag megalapozott javaslatok tekintetében jelentősek a különbségek az alkotógárda tagjai között. 

A sokféle hang, ami természetes jellemzője a gazdaság, a tudomány, az oktatás, a közigazgatás különböző területein tevékenykedő személyiségeknek, nagyban hozzájárul a kötet gazdag gondolatiságához, a megoldások, javaslatok differenciáltságához.

A tanulmányokat jegyző kutatók – s e tekintetben csatlakozik hozzájuk a lektor is – bíznak abban, hogy a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos hazai tapasztalatok arra ösztönzik a helyi és az országos politika képviselőit, hogy a burjánzó sztereotípiáktól elszakadva kezeljék a fejlődés szükségszerűen megjelenő és kiéleződő ellentmondásait.

Írásaikban többen is érintették a helyi szükségletekre termelő gazdaság működtetésének, fenntartásának sokrétű szempontrendszerét, a célok összetettségét. A helyi igények kielégítése gyakran nem hatékony nemzetközi összehasonlításban, az erre termelő szerveztek árui nem lennének versenyképesek a világpiacon, de munkahelyeket, és jövedelmet biztosítanak a környékbeli, gyakran képzettségi hátrányban lévő lakosságnak, azaz egyértelműen megőrzendő értéket képviselnek – fogalmaz a kötetet ajánlva Oroszi Sándor.

  • Szerkesztette: Bodor Mónika, Kerekes Sándor, Zilahy Gyula
  • TARTALOMJEGYZÉK
  • 2017
  • Ár: 2400 Ft

Megrendelés és további információ elérhető az iask.hu weboldalon.

Neked ajánljuk
Nagy Réka: Bolygómentő kézikönyv szuperhősöknek Helen Fewster: Az ökológia nagykönyve Mengyán Eszter: Helló, slow fashion! – Környezettudatos ruhatár lépésről lépésre Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: iask.hu
Vissza
Hírfolyam