2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az élet jövője

Miért halnak ki tömegesen az állatok? Mit kellene tennünk, hogy megállítsuk a folyamatot? Edward O. Wilson, a világ egyik legtekintélyesebb tudósa elkészítette eddigi legidőszerűbb és legfontosabb könyvét, amely egyszerre szenvedélyes felhívás, hogy mentsük meg a Föld élő örökségét, és terv a mentőakció megvalósítására.

Ebben a káprázatosan intelligens és végső soron reményteli könyvben, amely a WWF Magyarország ajánlásával jelent meg magyar nyelven, Wilson leírja a természet világának kincseit, amelyeket örökre elveszíthetünk (sokszor olyan állatokat, rovarokat, növényeket, amelyeket csak a minap fedeztek fel, és amelyek mérhetetlen értéket jelenthetnek számunkra táplálékként, védelemként és betegségeink gyógyításában), és hogy mit tehetünk a megmentésükért.

Menet közben feltérképezi a természetvédelmi mozgalom etikai és vallási alapjait, és kipukkasztja a mítoszt, miszerint a környezetvédelmi jog nem fér össze a gazdasági növekedéssel, megmutatva, hogyan biztosíthatják a természetvédelem új módszerei a gazdaság hosszú távú virágzását. Az élet jövője talán az egyik legfontosabb könyv, ami valaha megjelent: megindítóan írja le bioszféránkat, de útmutatást is ad, hogy miként védjük meg összes faját, beleértve az emberiséget is.

  • Kiadó: Akkord Kiadó
  • Megjelenés éve: 2006
  • Oldalszám: 288
Neked ajánljuk
Angus Forbes: Bolygónk globális hatósága – Hogyan védhetjük meg a bioszférát? Darwin és az ízeltlábúak lenyűgöző világa Lepkék és Boroszlánok – a Tétényi-fennsík védelmének húsz éve A természetvédelmi területek kiterjesztéséből a gazdaság is profitálna A járványhelyzet alatt megtapasztalt összefogás folytatására buzdít a Telekom
Tovább a forrásra: gabo.hu
Vissza
Hírfolyam