2018. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Elefántsuttogó

Amikor az elismert dél-afrikai természetvédőt,  Lawrence Anthonyt egy nap arra kérték, fogadjon be egy kilenctagú, vad és zavarodott elefántcsordát zuluföldi vadrezervátumába, a józan ész azt súgta neki, hogy ne tegye. Ám az állatok számára ő jelentette az utolsó esélyt: ha ő nem nyújt nekik menedéket, kilövik őket.

Befogadta hát a csordát, és az évek múlásával maga is az elefántcsalád része lett. Miközben azért küzdött, hogy megnyerje az állatok bizalmát, rájött arra, mennyi mindent tanult tőlük életről, hűségről, szabadságról.
Az Elefántsuttogó szívet melengető, izgalmas, mulatságos és felemelő krónikája mindannak, amit Anthony e hatalmas testű, ám mélyen érző teremtmények mellett átélt és megtanult. Az elefántok világa mellett a könyv bemutatja a zulu kultúrát, de megismerjük a vadorzókkal folytatott folyamatos küzdelem részleteit is. 

Lawrence Anthony és Graham Spence műve felejthetetlen emberi és állati portrékat felvonultató egzotikus történet, kötelező olvasmány minden állatbarát és kalandvágyó olvasó számára.

  • Kiadó: Park Kiadó
  • Megjelenés éve: 2017
  • Oldalszám: 424
Tovább a forrásra: park.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Jót, s jól”: 26 tanulmány a fenntarthatóságról A fák titkos élete – Egy rejtett világ felfedezése A globális felmelegedéssel gyakoribbá válhatnak a konfliktusok az emberek és az oroszlánok között A klíma kultúrtörténete A klímaváltozás rosszabbul hat a nőkre, mint a férfiakra