2019. július 24., Kincső, Kinga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tájban élő Ember – Csodás album Magyarország tájairól

A különleges érzékenységű fotós, Lóránt Attila gyönyörű fotóalbuma Magyarország tíz nemzeti parkjába kalauzol. A fotóművész nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy a legnagyobb őszinteséggel mutathassa be a tájat, az élő környezetet, az állat- és növényvilágot s az emberi szellem jelenlétét és lenyomatát. 

„A valóság az, hogy bolygónkon már több mint 7,5 milliárd ember él, s szinte nincs egy talpalatnyi terület sem, amelyet valamilyen formában ne befolyásolna, ne változtatna meg az emberek jelenléte. Ez a könyv azt igyekszik bemutatni Magyarország 10 nemzeti parkjának különleges természeti képeivel és a bennük élő emberi szereplőkkel, hogy az évszázadok óta a tájban élő ember szerves részévé tud válni a környezetnek, nem használja ki, nem pusztítja el, hanem együtt él vele, és folyamatos alkalmazkodásával még a civilizáció fejlődését is elviselhetővé, beilleszthetővé tudja tenni. Láthatjuk a szürkemarha-gulyát kísérő gulyást, az erdőjáró favágót, a túzoktojást mentő madarászt és a leshelyet építő természetfotóst; mindben az a közös, hogy a természetet nem leigázni, meghódítani akarja, hanem vele élni, megismerni, elfogadni és követni annak törvényszerűségeit – meséli Lóránt Attila fotóalbumról dr. Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója.

  • Kiadó: Magánkiadás
  • Megjelenés éve: 2017
  • Oldalszám: 352
Neked ajánljuk
Fecskét látok... Napfogyatkozás közben készített képeket a Földről a Hold körül keringő kínai műhold (képgaléria) Idén is várja a gyerekek alkotásait az FKF A szénadó lehet a klímaválság ellenszere? Üzenet a jövőnek
Tovább a forrásra: mttm.hu
Vissza
Hírfolyam