2019. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogy megmaradjon az élet – Egy különleges beszámoló

Pierre Rabhi, a könyv szerzője a kortárs ökológiai gondolkodás egyik legnagyszerűbb alakja. Mezőgazdász, filozófus, író. Több mint harminc éve annak szenteli az életét, hogy erősítse az ember és a természet kapcsolatának harmóniáját. Alapítványai és saját kétkezi munkája révén tízezrek életét változtatta meg Afrikától Indiáig.

1974 táján különös csapás híre rázta meg a nyugati világot. Egész erdők pusztultak el állva. A végtelenségig repedezett földön agonizáló állatok és tetemek hevertek szerteszét, legyőzve. Az emberek pedig csöndben, fájdalomban, kétségbeesetten, mintha kővé dermedtek volna valami végzetes félreértés miatt, egyenként billentek át a semmibe, nyomot sem hagyva maguk után.

Pierre Rabhi Burkina Fasóban, a Száhel-övezet déli részén vágott bele a sivatag visszahódításába. Évtizedes munkájáról szól ez az egyszerre kalandos és lírai életregény.

A szerző élete önmagában lenyűgöző. Moszlim családban született, huszonévesen Assisi Szent Ferencet választotta példaképül, majd minden vallástól elfordulva egy olyan aktív életbölcselethez fordult, amelynek középpontjában a természet és a föld szeretete és a ,,boldog mértékletesség” áll.

Mint Yehudi Menuhin írja róla: „Ez az egyszerű életszentségű, tisztán és világosan gondolkodó ember, akinek költői szépségű nyelvezete izzó szenvedélyről tanúskodik, saját verítékével termékenyítette meg a meddő földeket.”

  • Kiadó: L' Harmattan 
  • Oldalszám: 232
  • Megjelenés éve: 2014
Neked ajánljuk
Az élet kódja – Titokzatos kvantumok De mi is az Ember? Percenként két futballpályányi esőerdő tűnik el a Föld színéről A többség drágábban is megvenné a környezetbarát termékeket A mostani lehet a valaha volt legmelegebb június
Tovább a forrásra: harmattan.hu
Vissza
Hírfolyam