2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bea Johnson: Zero Waste otthon

Bea Johnson 2008 óta gyakorolja a zero waste, azaz a hulladékmentes életvitelt, mára mindössze egy befőttes üvegnyi szemetet termel családjával együtt évente. Tapasztalatait, amiket sokszor rögös utakat járva szerzett, Zero Waste otthon című könyvében osztja meg a környezettudatosságra és egyszerűbb, ám teljesebb életre törekvő olvasóval.

Bea Johnson könyve arra bátorít, hogy csökkentsd az otthoni zűrzavart, a dolgok birtoklása helyett válaszd az élményeket, és mindezt ne csak egy jobb környezetért, hanem önmagadért is lépd meg.

A könyv praktikus, kipróbált megoldásokat mutat be arra, hogyan lehet életünk teljesebb és egészségesebb.

A hulladékmentes életmód lényege, hogy minimálisra csökken a mindennapi életviteled során keletkező hulladék, valamint szemét mennyisége.  A hangsúly azon van, hogy minimálisra csökken, nem pedig azon, hogy elérd a teljesen mentes, nulla hulladék állapotot, mert ez egyszerűen lehetetlen. Ez egy útkeresés, amely során a szokásaid átalakításával egyre kevesebb hulladékot és szemetet termelsz úgy, hogy ez ne igényeljen tőled extra időt, energiát és pénzt. Fontos, hogy a hulladékmentes életmód elérése egy törekvés, nem pedig egy állapot!

  • Kiadó: Tericum Kiadó Kft.
  • Oldalszám: 376 oldal
  • Megjelent: 2018 május
  • Méret: 200 mm x 140 mm x 30 mm
  • ISBN: 9789634380351
Neked ajánljuk
William von Hippel: A nagy társas ugrás Michel Serres: A természeti szerződés Kárai Dávid: Ki mint vet Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: hulladekmentes.hu
Vissza
Hírfolyam