2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jim Robbins: Azok a csodálatos madarak

Jim Robbins, az ökológia területén otthonosan mozgó tudományos újságíró legújabb könyvében a Földön élő gerincesek legfajgazdagabb, legváltozatosabb csoportját mutatja be: „lehozza az égről a földre a madarakat, hogy mi is többet tudhassunk róluk”. A könyvről a Klub Rádió Könyvklub című műsorában Gábor Nikoletta szerkesztő mesélt.

Jim Robbins jellegzetesen antropológiai nézőpontból közelít az élővilághoz: a kapcsolat – az élőlények és az ember kapcsolata érdekli. Az érdekli, hogy az emberi történelem során mit mindent kaptunk, mit tanultunk a madaraktól. Számos kulturális és társadalmi vívmány mellett természetesen különös hangsúlyt kap a könyvben a repülés története.

A könyv emellett sorra veszi a madarak evolúciójával kapcsolatban jelenleg versengő tudományos elméleteket, de az olvasót legfőképp a világ számos országában felkeresett kutatókkal készült, humorral fűszerezett interjúk és a madarak önmagában is különleges világából vett elképesztő példák varázsolják el – véli Gábor Nikoletta. 

Hiszen kit ne csigázna fel a kérdés: mekkora szív dolgozik egy mindössze két iratkapocs súlyával bíró kolibri testében, és hogyan képes működtetni az emberi szem számára feldolgozhatatlan gyorsasággal mozgó szárnyakat?

Kiadó: Tericum Kiadó Kft.
Oldalszám: 328 oldal
Várható megjelenés: 2018. május 15.
Méret: 200 mm x 140 mm x 30 mm
ISBN: 9789634380344

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: klubradio.hu
Vissza
Hírfolyam