2018. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A vadon ízei – letölthető Baranyai ökoszakácskönyv

Széles összefogás eredményeként készült el ez a szakácskönyv, amely a déli határ menti régió nemzetiségeinek gasztronómiai hagyományait, illetve a vadon termő növények étrendbe való beemelésének lehetőségeit gyűjti csokorba.

A hagyományos és innovatív receptek sem hiányoznak a könyvből, amely a Baranyában élő és tevékenykedő, a gasztronómiát változatos irányokból megközelítő szerzők közös munkáját dicséri.

A szerzők között van:

  • Dénes Andrea botanikus, a pécsi Természettudományi Múzeum munkatársa, az Erdőkóstoló blog szerzője, az ehető vadnövények szakavatott ismerője
  • Várnai Anna, a pécsi Kóstolda megálmodója
  • Szakács Éva, a „Mecsekalja Szakácsnéja”, falusi vendéglátó, a Mecsek Zöldút Egyesület egyik motorja
  • Gayer Éva, a német nemzetiség hagyományainak hobbikutatója
  • Bosnyák Ibolya horvátországi helyi termelő, a legistenibb ájvár készítője
  • Sipos Zsivics Tünde, a horvátországi Baranyai Júlia Népfőiskola igazgatója, számos néprajzi kutatás elindítója/résztvevője
  • Német Ibolya Biobia, a könyv szerkesztője, környezeti nevelő, falusi vendéglátó, a Mecsek Zöldút Egyesület egyik motorja
„Fő ételem a kenyér. A legjobb fogás kiszaladni a kertbe, és enni hozzá valamit. Egy kis málnát, körtét, papsajtot, hagymát, meggyet, szedret, sárgarépát, sásliliomot, mályvát.” Forrás: Németh Ibolya/ A vadon ízei

A könyv anyaga letölthető a Baranya Zöldút Egyesület oldaláról. Nyomtatott változatban a baranyazoldut@gmail.com e-mail-címen igényelhetjük meg, és az egyesület pécsi irodájában vehetjük át.

Neked ajánljuk
Miért fenntarthatatlan, ami fenntartható? Vásárlás a szemétdombra Jim Robbins: Azok a csodálatos madarak A szabadság felelmel A sarki jég fehérjét a burjánzó planktonok kékeszöldje válthatja fel
Tovább a forrásra: baranyazoldut.eu
Vissza
Hírfolyam