2020. október 31., Farkas
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Időjárás-csinálók

Hogyan változtatja meg az ember a Föld klímáját, és milyen hatással van mindez az életre? Tim Flannery a klímaváltozás bolygónk evolúciójára gyakorolt hatásait ismertető, lebilincselő történet mellett konkrét akciójavaslatokkal is előáll mind a törvényhozók, mind az egyes emberek számára Időjárás-csinálók című könyvében.

Flannery a könyvben a szél-, nap- és geotermikus energiához hasonló, megújuló energiaforrásokat célzó beruházások ösztönzése mellett egy olyan akciótervet is javasol, amelynek lépéseit valamennyien minden további nélkül követhetjük, és így akár 70%-kal is csökkenthetjük a halálos szén-dioxid-kibocsátást.

Az Időjárás-csinálók, amely az ausztrál kormány globális felmelegedéssel kapcsolatos álláspontját is megváltoztatta, az egyik legigényesebb könyv, amelyet korunk legnagyobb krízishelyzetéről írtak.

Mit jelent a klímaváltozás? Milyen hatással lesz a globális felmelegedés az életünkre? Ez az oka a hevesebb viharoknak és az egyre gyakoribb szárazságnak? Elkerülhetetlenek ezek az események? Tim Flannery ezekre a sürgető kérdésekre keresi a magyarázatot. Elmeséli az éghajlati ingadozások több millió éves lebilincselő történetét, hogy felfoghassuk a ránk leselkedő veszélyeket.

  • Kiadó: Akkord Kiadó
  • Oldalszám: 346
  • Megjelenés éve: 2006
Neked ajánljuk
Georgina Wilson-Powell: Zöld könyv Látogassatok el a fák különleges világába! A nyirkos őszi erdő gombahatározóért kiált „Lábnyom” – Részvételi társasjáték fiataloknak Fontos változások a kozmetikumok körül
Tovább a forrásra: bookline.hu
Vissza
Hírfolyam