2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Slow – A lassúság dícsérete

Carl ​Honoré könyvét mindazoknak ajánljuk, akik sebességfüggősségben és időhiányban szenvednek, akik túlhajszoltnak vagy kontroll nélkülinek érzik az életüket. Kihagyhatatlan olvasmány azoknak, akik érdeklődnek a slow mozgalom és filozófia iránt, vagy éppen a saját életükön lassítanának.

A fejezeteket bevezető, az elmúlt évszázadok gondolkodóitól kölcsönvett idézetek rámutatnak a téma örökérvényűségére: bármilyen korról is legyen szó, a gyors és lassú kérdése mindig is foglalkoztatta az emberiséget.

Ám az ipari forradalom óta tartó, gépekhez igazított léptékű fejlődés hatására eljutottunk mára oda, hogy mindennél időszerűbb a kérdés: az innovációk hatására felszabadult időnkkel mihez kezdünk?

Tovább gyorsítunk az életünkön, vagy bizonyos esetekben, ragaszkodva az emberi tempóhoz, megpróbálunk kiegyensúlyozottan, és ami még fontosabb, fenntarthatóan létezni?

  • Szerző: Carl Honoré
  • Kiadó: Lazi Kiadó, 2014
  • Terjedelem: 210 oldal
  • Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
  • ISBN: 9789632672380
Neked ajánljuk
A ​fenntartható rendszerinnovációk és a Kék Gazdaság koncepciója – Könyvajánló Ez lenne Ázsia évszázada? – Könyvajánló Milyen lesz a Föld 2646-ban? Egyre rosszabb a helyzet: súlyos vízhiány fenyeget Több millió fát vágnak ki az új nepáli nemzetközi repülőtér építése miatt
Tovább a forrásra: moly.hu
Vissza
Hírfolyam