2018. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nappali lepkéink – Határozó terepre és természetfotókhoz

A szerzők, akik már régóta fényképezik és figyelik a lepkéket, egy olyan könyv megírását tűzték ki célul, amely könnyen használható a terepen való határozáshoz, illetve sok érdekes és hasznos információt nyújt azoknak, akik közelebbről szeretnék megismerni a lepkék világát.

Magyarország területén eddig mintegy 170 nappali lepkefaj előfordulása ismert. A dr. Gergely Péter, Gór Ádám, Hudák Tamás, Ilonczai Zoltán és Szombathelyi Ervin által jegyzett kiadvány tartalmazza a teljes magyar nappali lepkefaunát, a Magyarország területéről kimutatott és a szakirodalomban szereplő összes fajt.

A könyv első részében a nappali lepkefajok meghatározását segítő leírások, ábrák és jelek találhatóak.

A könyv második része természetfotókon mutatja be a nappali lepkék hímjeinek és nőstényeinek szárnyfelszínét és fonákját, térképeken ábrázolja előfordulásukat, illetve sok hasznos információt közöl élőhelyeikkel és életmódjukkal kapcsolatban. 

  • Kiadó: KITAIBEL
  • Oldalszám: 264
  • Kiadás éve: 2017
Neked ajánljuk
Háború a szavannán, Richard Leakey harca az elefántokért Mérsékelt öv? – Felelős cselekvési irányok a hatékony klímavédelemért David JC MacKay: Fenntartható ​energia mellébeszélés nélkül Így kerülje el a felesleges szemetelést az ünnepek alatt Fenntartható befektetési alapot indít a Fidelity International
Tovább a forrásra: researchgate.net
Vissza
Hírfolyam