2019. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tóth Andi: Dobd ki a szemetest!

Dobd ki a szemetest! Ez a címe a Háztartásom hulladék nélkül háziasszonya, Tóth Andi új könyvének, amellyel segítséget kaphatunk hulladéktermelésünk csökkentésére.

A többi, hulladékcsökkentés témájában íródott könyvvel ellentétben a „Dobd ki a szemetest!” a gyakorlati útmutatásokra koncentrál.

A magyar helyzetről szól, kimondottan a Magyarországon megvalósítható lehetőségeket felvonultatva, és bemutatva azt, hogy hogyan érhetjük el a hulladékunk tizedére való csökkentését egy életmódváltással.

A könyvből megtudhatjuk, Andi milyen lépéseket tett meg a hulladékcsökkentése céljából, hogyan érte el egy magyar kisvárosban, hogy a háztartási hulladéka mintegy 90%-kal csökkenjen.

Fotó: hulladekvadasz.hu

„Azt gondolom, hogy ezek a konkrét ötletek bármelyik háztartásban megállhatják a helyüket. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy minden háztartás egyedi, ezért mindenkinek saját magának kell eldönteni, hogy mi az, amire képes, mi az, amire hajlandó, mi az, amit meg tud valósítani. Az egyik tipp első olvasatra még nehézkesnek tűnhet, de pár hét, hónap múlva már egyszerűnek érezhetitek” – fogalmaz a könyv szerzője.

A könyvet nemcsak a fotók, az érdekességek, a konkrét gyakorlati tippek és a konkrét számokkal alátámasztott megtakarítások bemutatása színesíti, hanem a Tóth család életéből vett pillanatképek is, amik rámutatnak alkalmanként elkövetett hibáikra is.

  • Kiadó: Lelkesedés, Tanulás, Szabadság (2018)
  • Terjedelem: 276 oldal
  • ISBN: 978-615-00-3353-2
Neked ajánljuk
Stefano Mancuso: Zöld forradalom Orbán Zoltán: Madárbarátok nagykönyve Kukások nyitottak könyvtárt Propolisz – A természet házi csodaszere „Válogatós vagyok” – társasjátékosztó workshop pedagógusoknak!
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam