2019. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Háború a szavannán, Richard Leakey harca az elefántokért

Richard Leakey író, aki már nyolc könyvet jegyez. Tudós, aki követte antropológus szülei példáját, és maga is tudományos pályára lépett. Muzeológus, aki huszonöt évesen a Kenyai Nemzeti Múzeum igazgatója lett. Terveit azonban nem válthatta valóra, mert az ország elnöke kinevezte a Vadgazdálkodási Osztály élére.

Leakey jól tudta, hogy Kenya csodálatos állatvilágát – különösen az elefántokat – óriási veszély fenyegeti. Az 1980-as évek végére a szavannán vándorló csordák egyedszáma vészesen csökkent, nagy részük áldozatul esett az orvvadászoknak és a hivatalnokok hozzá nem értésének. Az afrikai elefántot ebben a zavaros időszakban nem sok választotta el attól, hogy a kihalás szélére sodródjon. Leakey hamar felismerte, hogy egy új állásnál jóval többről van szó.

A vadvilág fennmaradásáért folytatott háború közepén találta magát, mindjárt a tűzvonalban – és a nairobi kormányhivatalokban éppoly ádáz küzdelem folyt, mint kinn a terepen, a parkokban.

A kétségbeejtő helyzet szélsőségesnek tűnő intézkedéseket kívánt. Fellángolt a háború, melynek tétje az afrikai elefánt megmentése volt.

  • Szerző: Richard Leakey / Virginia Morell
  • Kiadó: Cartaphilus Könyvkiadó, 2017
  • Oldalszám: 336 oldal
  • ISBN: 9789632664842
Neked ajánljuk
Az élet kódja – Titokzatos kvantumok De mi is az Ember? Egy dán cég ingyenes kajakozást biztosít, ha közben összegyűjtöd a szemetet a vízből (videóval) Hatalmas napelempark épült Szabolcsban Ahol a plasztik már potyautas sem lehet
Tovább a forrásra: lira.hu
Vissza
Hírfolyam