2022. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Optimista olvasmányok Bill Gates ajánlásával

Bill Gates olvasmánylistáját a világ minden táján óriási érdeklődés övezi. 2018-as kedvenceiben közös, hogy mindkét könyv pozitívan gondolkozik a világról, és az emberi haladás gyakran néma csodájára hívja fel a figyelmet.

Az első könyv Hans Rosling, Anna Rosling Ronnlund, és Ola Rosling Tények (Factfulness) című műve. A szerzők a könyvben 10 emberi téveszmét ismertetnek, amelyek révén hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy a világ rosszabb állapotban van, mint valójában.

Cím: Tények
Szerző: Hans Rosling, Ole Rosling, Anna Rosling Rönnlund

Kiadó: Libri Könyvkiadó, 2018
Terjedelem: 300 oldal
ISBN: 9789633109588

Hans Rosling, a svédországi Karolinska Intézet professzora utolsó éveiben dolgozott a könyvön, amelyről úgy nyilatkozott: ez volt a közömbösség ellen vívott életre szóló háborúm utolsó csatája. Bill Gates a könyvet nélkülözhetetlen útmutatónak titulálta a világról való tisztán gondolkodás érdekében.

Az egykori Microsoft vezér másik kedvenc könyve a 2018 februárjában megjelent „Enlightenment Now” (magyarul „Megvilágosodni azon nyomban”-ként fordítható) című Steven Pinker-könyv. Témáját tekintve nagyon hasonló a másikhoz műhöz, mivel pozitívan tekint a világban zajló folyamatokra és az emberi létre.

Cím: Enlightenment Now
Nyelv: angol
Szerző: Pinker, Steven


Kiadó: Penguin Books Ltd (UK), 2018
Terjedelem: 576 oldal
ISBN: 0241337011

„Ha úgy gondolnánk, hogy a világ a végéhez közeledik, gondoljunk csak bele, hogy az emberek több ideig élnek, egészségesebbek, szabadabbak, boldogabbak, és míg problémáik súlyosabbnak tűnnek, a tudomány fejlődésével számos megoldás kínálkozik.”

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: pallasathenekiado.hu
Vissza
Hírfolyam