2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Orbán Zoltán: Madárbarátok nagykönyve

A Madárbarátok nagykönyve elsősorban a madarakat kedvelő embereknek, gyerekeknek szól, de sokkal többet nyújt az eddig megjelent madárvédelemmel foglakozó könyveknél.

A szerző, aki gyakorló ornitológusként jól ismeri a madárbarátokat foglakoztató kérdéseket, feladatokat, gyakorlatban kipróbált megoldásokat kínál szinte minden felmerülő témára. A könyv azonban nemcsak a klasszikus madárvédelemmel foglalkozik, hanem megoldásokat javasol az emberek és állatok együttéléséből adódó konfliktusokra is – fogalmaz Zsoldos Árpád madarász a könyvet méltató soraiban.

„Tárgyalja más állatfajok védelmét is, tanácsokat ad a sérült madarak, elárvult madárfiókák ápolására, hasznos segítséget nyújt a természetfotózás iránt érdeklődőknek, a környezeti neveléssel foglakozó pedagógusoknak és az ökoturizmusban munkálkodó szakembereknek is.”

Fotó: mme.hu

A kötetet a szerző nagyszerű fotói teszik színessé, és a könyv végén még egy kis madárhatározót is találunk, ahol kiváló madárfestmények könnyítik meg a környezetünkben élő leggyakoribb madárfajok felismerését.

  • Kiadó: CSER KÖNYVKIADÓ ÉS KER. Kft.
  • Oldalszám: 332
  • ISBN: 9789632785370
  • Kiadás éve: 2019
  • 830 Színes fotóval
Neked ajánljuk
Molnár Péter Pál és ifj. Vasuta Gábor: Élménytár – TermészetBulvár Lányi András: Bevezetés az ökofilozófiába – Kezdő halódóknak Csányi Vilmos: A globális elme – Elmélkedések a világról Fontos kérdések dőlnek el a közeljövő uniós mezőgazdaságára nézve A jövő útja napelemmel van kirakva
Tovább a forrásra: mme.hu
Vissza
Hírfolyam