2019. november 19., Erzsébet
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Orbán Zoltán: Madárbarátok nagykönyve

A Madárbarátok nagykönyve elsősorban a madarakat kedvelő embereknek, gyerekeknek szól, de sokkal többet nyújt az eddig megjelent madárvédelemmel foglakozó könyveknél.

A szerző, aki gyakorló ornitológusként jól ismeri a madárbarátokat foglakoztató kérdéseket, feladatokat, gyakorlatban kipróbált megoldásokat kínál szinte minden felmerülő témára. A könyv azonban nemcsak a klasszikus madárvédelemmel foglalkozik, hanem megoldásokat javasol az emberek és állatok együttéléséből adódó konfliktusokra is – fogalmaz Zsoldos Árpád madarász a könyvet méltató soraiban.

„Tárgyalja más állatfajok védelmét is, tanácsokat ad a sérült madarak, elárvult madárfiókák ápolására, hasznos segítséget nyújt a természetfotózás iránt érdeklődőknek, a környezeti neveléssel foglakozó pedagógusoknak és az ökoturizmusban munkálkodó szakembereknek is.”

Fotó: mme.hu

A kötetet a szerző nagyszerű fotói teszik színessé, és a könyv végén még egy kis madárhatározót is találunk, ahol kiváló madárfestmények könnyítik meg a környezetünkben élő leggyakoribb madárfajok felismerését.

  • Kiadó: CSER KÖNYVKIADÓ ÉS KER. Kft.
  • Oldalszám: 332
  • ISBN: 9789632785370
  • Kiadás éve: 2019
  • 830 Színes fotóval
Neked ajánljuk
Legyél botcsinálta botanikus a város dzsungelében! Zöldtetők: Tervezés, kivitelezés, gondozás Mintha elpusztított fák kísértetei között járnánk Új élet meglévő daraboknak, hulladék nélküli szabás vagy éppen slow fashion? A kozmetikumok a felesleges csomagolás bajnokai
Tovább a forrásra: mme.hu
Vissza
Hírfolyam