2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Andrési Pál - Molnár Gyula: A civilizáció káros hatásai az élővilágra Magyarországon

Az egész világon keresztülhömpölygő hírfolyamok árja gyakran olyan történeteket sodor elénk, amelyek tőlünk több ezer kilométerre esnek meg. Többet tudunk az óceánok és esőerdők mélyén zajló természeti tragédiákról, mint arról, milyen ártalmak érik hazánk élővilágát, pedig ezek csökkentéséért mi is tehetünk.

A könyv ismeretterjesztő-népszerűsítő-tudományos írás, amely azt mutatja meg, hogy az itt élő emberek, intézmények véletlenül, nemtudásból vagy akarattal milyen károkat okoznak a Kárpát-medence élővilágának.

„Olyan terepen járó személyeket kerestünk meg, akik ilyen eseteket saját maguk láttak és fényképeztek le, és akik hajlandók voltak időt szakítani ennek az élménynek (esetnek) a leírására. Ezzel az volt a cél, hogy az olvasó első kézből lássa, olvassa azt az eseményt, amit egy embertársunk átélt. Az eseteket, melyek az ötvenes évektől a kétezres évekig tartó időszakot ölelnek fel, Molnár Gyula gyűjtötte be az ország egész területéről.”

Fotó: libri.hu

Azokat a hatásokat, amelyekhez nem volt esetleírás, Andrési Pál irodalmi adatok alapján ismerteti. A szerzők bíznak benne, hogy a könyv által kiváltott sokk hatására az olvasó a jövőben jobban oda fog figyelni környezetünkre és természeti értékeink megóvására.

  • Kiadó: Typotex Elektronikus Kiadó Kft.
  • Oldalak száma: 304
  • ISBN: 9789634930068
  • Kiadás éve: 2019
Neked ajánljuk
Látogassatok el a fák különleges világába! Kerry Emanuel: Amit a klímaváltozásról tudunk Richard Panek: Mi a baj a gravitációval? – A talpunk alatt lapuló rejtély megoldása Lehet egy eldobható pelenka fenntartható? Elképesztő mennyiségű apró műanyagot juttatunk a környezetbe
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam