2019. december 10., Judit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új tudományos-ismeretterjesztő könyv jelent meg a kutyákról

A fotókkal gazdagon illusztrált, több mint 200 oldalas enciklopédia az evolúció és ökológia, az anatómia és élettan, a viselkedés és társas kapcsolatok, az érzékelés, gondolkodás és személyiség, a kutyák és emberek, valamint a kutyafajták tudástára témáját járja körbe.

„A kutyákról szóló könyvek egy része még ma is régi hiedelmekkel van teli, egy másik részük ugyanakkor tudományos kísérletekkel igyekszik bizonyítani, hogy a kutyák szőrös gyerekek. A kutya című, átfogó kézikönyv természetesnek veszi a kutyaetológia eredményeit, egyúttal mellőzi a sokszor fárasztó tudományos hátteret. Melegen ajánlom minden kutyabarát olvasónak” – írta Csányi Vilmos etológus ajánlójában.

Miklósi Ádám akadémikus, egyetemi tanár, a Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Természettudományi Kar (TTK) Etológia Tanszékének vezetője, a kötet szerkesztője több mint 15 éve foglalkozik a kutya-ember kapcsolat etológiai megközelítésével.

Elsősorban olyan laikusoknak, kutyagazdáknak ajánlja a könyvet, akiket érdekelnek a kutyákkal kapcsolatos legújabb tudományos ismeretek. Az újszerű megközelítéssel megírt, könnyed, szórakoztató kötet igyekszik közérthetően tálalni a legújabb kutatási eredményeket.

Fotó: libri.hu

A könyvben a szerzők a kutya biológiájáról szerettek volna teljes képet nyújtani, különös tekintettel a viselkedésére, az emberrel való kapcsolatára. A kötet szerzői a tanszék és az ott működő Családi Kutya Program kutatói: Faragó Tamás, Claudia Fugazza, Gácsi Márta, Kubinyi Enikő, Pongrácz Péter és Topál József.

Kiadó: LIBRI KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 224
ISBN: 9789634334828
Nyelv: Magyar
Kiadás éve: 2019

Neked ajánljuk
A macska mondja meg! – meseregény a fenntartható táplálkozásért Egy jobb Föld: Negyven ötlet a fenntartható jövőért A természetről mesél Bendegúz és a Gyermekvasút Újra kelendő a lucfenyő, de a klímaváltozás eltüntetheti Magyarországról Az űrszemét feltakarítására készül az Európai Űrügynökség
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam