2020. február 27., Ákos, Bátor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Neil deGrasse Tyson: Terítéken a világegyetem

Az elmúlt években nem telt el úgy hét, hogy ne hallottunk volna a vezető hírek között valamilyen új kozmikus felfedezésről. Úgy tűnik, a nagyközönség őszintén érdeklődik a csillagászat iránt.

Bár napjainkban sok tudományterület felszálló ágban van, a legmagasabbra mégis az asztrofizika csillaga emelkedett. Hogy miért? Tyson szerint a válasz egyszerű: mindenki nézett már fel a csillagos égre azon töprengve, hogy hogyan működik a mindenség és hogy hol is van a helyünk a világegyetemben.

A világ kedvenc asztrofizikusa ezúttal érthető és tömör bevezetést kínál az asztrofizika rejtelmeibe azoknak, akik túlságosan elfoglaltak, hogy előadásokon, tankönyvekből vagy sokszor unalmas dokumentumfilmekből tájékozódjanak.

Ez a kis könyv megalapozza az olvasó asztrofizikai műveltségét, és nem titkolt célja, hogy meghozza a kedvet ahhoz, hogy elmélyüljünk a világegyetem megismerésében.

Fotó: www.kossuth.hu
  • Kiadó: Kossuth Kiadó 2018
  • Terjedelem: 208 oldal
  • ISBN 978-963-09-9274-9
Neked ajánljuk
Magyar siker a madaras könyvek világversenyén David Wallace-Wells: Lakhatatlan Föld – Élet a felmelegedés után Új környezetvédő mesekönyv: Amikor a kukák világgá mentek Szórakozzon az Energiahivatal honlapján! Interaktív e-learning-alkalmazással bővült az oldal Hát így jut minden kies lankára egy rakomány csúfos lom...
Tovább a forrásra: kossuth.hu
Vissza
Hírfolyam