2019. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

David Hamilton: Ehető vadnövényeink

Útmutató a gyűjtéshez, receptek a felhasználáshoz: tapasztaljuk meg a gyűjtögetés örömét, és magunktól is keresni fogjuk a vadon termő ehető növényeket. 

A mai digitális világban könnyen elszakadunk a természet valóságától, sőt a körülöttünk élő embertársainktól is. Az ehető növények gyűjtögetése a szabadban nemcsak izgalmas időtöltést kínál, hanem össze is hozza a családot és a barátokat egymással és a természettel.

A könyvben bemutatott 30 ehető növény minden nehézség nélkül megtalálható az erdőben vagy a parkban. Megtanulhatjuk biztonsággal meghatározni őket, és megismerhetjük gyűjtésük módját, a kitűnő recepteket követve pedig könnyen készíthetünk belőlük ízletes és tápláló ételeket.

David hamilton, aki táplálkozás- és élelmezéstudományból diplomázott, az ehető növényeket évszakonként csoportosította, így egész évben lesz alapanyagunk olyan remek fogásokhoz, mint az óriáspöfeteges kebab, az ecetfás limonádé, az édesburgonyás-gesztenyés burger és a csokis mogyorókrém.

Fotó: bookline.hu
  • Kiadó: HVG Könyvek kiadó, 2019
  • Terjedelem: 144 oldal
  • ISBN: 9789633047576
Neked ajánljuk
Ha az ember és a természet leleményessége találkozik... BICAJ – kortárs képzőművészek csoportos kiállítása A Csernobil sorozat letaszíthatja a trónjáról a Trónok harcát (videóval) Húsz év múlva több mesterséges húst fogunk enni, mint valódit? Óvatosan zöldül a norvég nemzeti vagyonalap
Tovább a forrásra: bookline.hu
Vissza
Hírfolyam