2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fecskét látok...

Haniko vegyes technikával készült alkotásokat felvonultató pop-up kiállítása arra hívja fel a figyelmet, hogy a nagyüzemi mezőgazdaság okozta élőhely-átalakítások, a klímaváltozás és a fészkek állandó leverése miatt eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. 

„Az ember mindig felsőbbrendűnek gondolja magát, manapság pedig ez sajnos egyre inkább így van. Mindent uralni akarunk, a környezetünk, az ideáljaink, az érzelmeink, a félelmeink miatt” – idézi a kiállító vizuális művészt, Hanikót (Herbert Aniko) a Kulter.

„A fecskék, akik évezredek óta velünk élnek, tökéletesen szimbolizálják a mai ember tévképzeteit. Összepiszkítják a szép fehér instabarát házakat, ráadásul hangosak is, így inkább leverik a fészkeiket. Ők meg ennek ellenére emberkövetők.”

Fotó: www.rugogyargaleria.hu
  • A Hirundo című kiállítás július 3-ig látogatható a Rugógyár Galériában.
  • Cím: 1056 Budapest, Szarka utca 7.
Neked ajánljuk
Kis képes lepkeház – Könyv és művészeti alkotás Dr.Kelen Közösségi Családi Terepfutás és Túra Az Európai Űrközpont 2015-ös műholdfelvétele hazánkról (videó) A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely
Tovább a forrásra: kulter.hu
Vissza
Hírfolyam