2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Útmutatók a környezettudatos élethez

A környezettudatos életmódváltás nem is olyan egyszerű feladat, főleg úgy, hogy újra és újra ellentmondásos információk érik az embert – de aki jó helyen keresgél, hasznos tippekkel és biztos receptekkel vághat neki a megújulásnak.

Az Nrgreport összegyűjtötte azokat a könyveket, amelyek megbízható információikkal bárkit elindíthatnak a fenntartható élet felé vezető úton:

Daniel Goleman: Zöld ​út a jövőbe

A szerző a könyvben megmutatja, hogyan hatunk a környezetre mindazzal, amit előállítunk vagy vásárolunk, és hogy mit tehetnénk azért, hogy környezettudatosabbá tegyük mindezt. A könyvből megismerhetjük a környezettudatos gondolkodás pszichológiai és társadalmi rétegeit, és azt is, hogy miként tudnánk ezeken javítani.

Fotó: moly.hu

John Javna: Hogyan ​mentsük meg a Földet?

Ez a kötet elsősorban gyerekeknek szól, de a szülőknek is hasznos lehet: apró tippeket ad arra, hogyan mentsük meg otthonról indulva a Földet. A fiatalok izgalmas kihívások során sajátítják el a zöld életmódot, miközben észrevétlenül a bolygóval kapcsolatos gondolkodásuk is megváltozik.

Tom Szaky: Hulladék – tudatosan

A szemetünk a világ egyik legfontosabb környezetszennyezési problémájává nőtte ki magát, annyira, hogy egész kontinensnyi szemétsziget úszik a Csendes-óceánon. Ez a könyv elmagyarázza, miként tudjuk a problémát megoldani azáltal, hogy megszüntetjük a szemét fogalmát.

További, témába vágó kiadványok közül szemezgethet az Nrgreport írásában.

Neked ajánljuk
William von Hippel: A nagy társas ugrás Michel Serres: A természeti szerződés Kárai Dávid: Ki mint vet Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam