2021. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez lenne Ázsia évszázada? – Könyvajánló

Jong-Wha Lee Ez lenne Ázsia évszázada? című könyvében az egyes országokat terhelő kihívások áttekintése mellett új növekedési modell felállítását javasolja, egy olyan mintáét, amely magában foglalja a pénzügyi stabilitást, az erős gazdasági növekedést, a jövedelmi egyenlőtlenségek csökkentését, valamint a környezeti fenntarthatóságot.

Jong-Wha Lee közgazdászprofesszor, jelenleg a Koreai Egyetem Ázsiai Kutatóintézetének igazgatója, korábban gazdasági tanácsadóként szolgált a koreai köztársasági elnök mellett, vezető közgazdászként dolgozott a Nemzetközi Valutaalapnál, tanácsadóként pedig a Valutaalapnál – derül ki a növekedés.hu ajánlójából.

Nem kétséges, hogy Ázsia szerepe a globális gazdaságban erősebb, mint valaha, ugyanakkor a kontinens növekedési lendülete csökken. Kína „túlórázik”, hogy gazdasága ne süllyedjen recesszióba. Japán a lassuló növekedéssel és a népesség öregedésével küzd. Ázsia más gazdasági erőművei, India, Indonézia és Dél-Korea, mind saját gazdasági és politikai problémáival viaskodnak.

Az egész régióban a növekvő jövedelmi egyenlőtlenség, a pénzügyi instabilitás és a környezetszennyezés akadályozza a fejlődést.

Fotó: pallasathenekiado.hu

Egy olyan időszakban, amikor a globális rend egyre bizonytalanabbá válik, Ázsiának saját kezébe kell vennie a sorsát: a kontinens országai közös jövőkép mentén, szorosabb gazdasági és politikai együttműködések kialakításával hozhatják el Ázsia évszázadát – vonja le a következtetést a szerző.

  • Kiadás: Pallas Athéné Könyvkiadó, 2019
  • Fordító: Lukács Tibor
  • Oldalszám: 132
  • Borító: puhatáblás, ragasztókötött
  • ISBN: 978-615-5884-42-9
Neked ajánljuk
Ben Hoare: A természet ezer arca Fráter Erzsébet: Miből készül? – Növényi eredetű tárgyaink nyomában Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program Itt van az ősz, itt van újra... (képgaléria) A biológiai sokféleség és az okos vízfelhasználás (videó)
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam