2020. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bálint gazda, a százéves kertész

Vajon mi a hosszú élet titka? Egy százéves ember szavára mindig érdemes odafigyelni. Az ország kertésze, Bálint György esetében ez különösen igaz, hiszen hosszú élete során emberpróbáló időket, sorsfordító éveket is megélt. Bálint gazda, a százéves kertész című önéletírásából most sokat megtudhatunk mindenki kedvenc kertészéről.

Ha a 100. születésnapját ünneplő Bálint Györgytől, az ország Bálint gazdájától kérdezzük, mi a hosszú élet titka, nem számíthatunk az ilyenkor szokásos válaszokra.

A hivatásos és az amatőr kertészek százezreinek mentora Bálint gazda, a százéves kertész című önéletírásában arról mesél, hogyan élte túl a munkaszolgálatot és a mauthauseni haláltábor borzalmait; milyen következményei voltak annak, hogy kuláknak nyilvánították; mit érzett, mikor közölték vele, nincs szükség a tízezrek kedvencévé vált Kedves Húgom! címet viselő kertészeti tanácsadó rovatára; miként tette túl magát azon, hogy megszűnt a számára országos ismertséget hozó tévéműsor, az Ablak. Bálint gazda aprólékos részletességgel veszi sorra élete fontos eseményeit, miközben az átélt szenvedések és megpróbáltatások miatt soha senkit sem hibáztat.

Neked ajánljuk
Toby Hemenway: Gaia kertje – Útmutató a házi permakultúrához Egy jó könyv lapjain is elmerülhetsz az élővilág sokszínűségében David Attenborough: Utazások a világ túlsó felére Évmilliók óta alakítja a természetet az emberi tevékenység Nagy keletjük van a Renault villanyautóinak is
Tovább a forrásra: konyves.blog.hu
Vissza
Hírfolyam