2019. november 18., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára

A bevásárlóközpont első emeletén található, több mint száz négyzetméter alapterületű bizalomkönyvtárba bárki leülhet olvasgatni a polcokon kirakott könyvek közé. A szabály egyszerű: amennyi könyvet viszel, annyit hozhatsz el. 

Az áruház épületének négy pontján elhelyezett kosarakba bárki leadhatja megunt könyveit, amelyekért cserébe másikakat vihet haza. De az sem baj, ha valakinek megtetszik egy könyv, de nem hozott helyette másikat: egy szerény összeggel megválthatja a számára kedves kötetet, adományával pedig a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központot vagy az UNICEF Magyarországot támogatja.

A bizalomkönyvtár Nyugat-Európában nem ismeretlen, sőt nálunk is több helyen működik már, de Magyarországon ez az első, amelyik bevásárlóközpontban kapott helyet.

A könyvtár egy újfajta közösségi térként is funkcionál, a látogatók számára ingyenes programok pedig lehetőséget nyújtanak a közösségépítésre és a generációk közötti párbeszédre.

Fotó: Campona/facebook.com
Neked ajánljuk
Legyél botcsinálta botanikus a város dzsungelében! Zöldtetők: Tervezés, kivitelezés, gondozás Környezettudatosságból jól állunk, körültekintésből már nem annyira Új élet meglévő daraboknak, hulladék nélküli szabás vagy éppen slow fashion? A kozmetikumok a felesleges csomagolás bajnokai
Tovább a forrásra: budafok-teteny.hu
Vissza
Hírfolyam