2020. november 28., Stefánia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

David Attenborough: Utazások a világ túlsó felére

Az 1950-es évek közepén született „Egy ifjú természettudós történetei – Állatkerti gyűjtőutak” című könyvének sikere után az 1960-as évek elején az ifjú David Attenborough újabb utakra indul. 

Ezúttal Madagaszkárt, Új-Guineát és a Csendes-óceán térségét, valamint az ausztráliai Északi területet keresi fel filmes stábjával.

Kalandos utazásairól olvasva megismerjük többek között Pentecost szigetének toronyugróit, az ősi tongai királyi kavaceremóniát, és olyan különleges állatokat is, mint a paradicsommadarak, a kaméleonok és a szifakák.

A bőséges képanyaggal és térképekkel ellátott kötet szellemes, könnyed és áradóan mesélő stílusával méltán varázsolja el olvasóját.

Fotó: lira.hu

Sir David Frederick Attenborough (London, 1926. május 8. –) brit természettudós, dokumentumfilmes, az ismeretterjesztő televízióműsorok egyik úttörője. 1957 óta készít természetfilmeket és sorozatokat a brit BBC televíziócsatorna számára, amelyek közül a legismertebb a kilenc tagú Élet-sorozat, mely átfogó képet mutat be a földi élővilágról. Munkájának jelentőségét maga a királynő is elismerte azzal, hogy 1985-ben lovaggá ütötte.

  • Szerző: David Attenborough
  • Kiadó: Park könyvkiadó, 2019
  • ISBN: 9789633554531
Neked ajánljuk
Gévai Csilla: Nagyon kék könyv – Mindent a vízről Kelemen László: Medvecécó Dela Kienle: A világ műanyag nélkül Együtt lépnek az óriáscégek Különleges hidrogéngyárral rukkoltak elő a kutatók
Tovább a forrásra: lira.hu
Vissza
Hírfolyam