2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kerry Emanuel: Amit a klímaváltozásról tudunk

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a klímaváltozásról már mindent leírtak. Ez több okból sem lehet igaz, de ami a legfontosabb: lehetetlen, hiszen e sorok írása közben is változik. Az irányon és a mértékén zajlik – sokszor a tudományt is nélkülöző – vita, a klímaváltozás mint közéleti diskurzus pedig mindeközben bizonyosan hevül.

Kerry Emanuel amerikai professzor könyve azért unikális, mert nem akar eredményt hirdetni az „alarmisták” és „szkeptikusok” meccsén, mert tudja, hogy ez a meccs nem róluk szól. Legfeljebb róluk is. Meg rólunk. Mindannyiunkról.

Ez a könyv – sok kérdésben újraértelmezett alapokra helyezkedve – úgy marad tudományos és hiteles, hogy emellett közérthető is.

Mindezt úgy, hogy következetesen elkerüli a leegyszerűsítő konklúziókat. Nem hamis gyógyírt vagy csodás megoldásokat ígér, miként nem is temeti el a civilizációt. Egy dologra vállalkozik csupán: a könyv elolvasása után egészen biztosan több lesz az, amit a klímaváltozásról tudunk – fogalmaz könyvet ajánló soraiban Csepreghy Nándor, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány igazgatója.

Fotó: bookline.hu
  • Kiadás: Corvina Kiadó, Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány 2019
  • Terjedelem: 96 oldal
  • ISBN: 9789631366204
Neked ajánljuk
Angus Forbes: Bolygónk globális hatósága – Hogyan védhetjük meg a bioszférát? Darwin és az ízeltlábúak lenyűgöző világa Lepkék és Boroszlánok – a Tétényi-fennsík védelmének húsz éve Rekordméretű műanyagszüret a Csendes-óceánban Közel a valódi önvezető autó?
Tovább a forrásra: bookline.hu
Vissza
Hírfolyam