2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A megérkezés gazdaságtana – gondolatok egy felnőtt gazdaságról

Hogyan tekintsünk a gazdaságra, ha a növekedés narratívája és mítosza leomlott? Tágan értelmezett, globális társadalmunk számára valóban ez lenne a kívánatos végcél?

A szerzők jelen kötetükben arra a kihívásra szólítják fel az olvasókat, hogy hátrahagyva a megszokott hétköznapi léptékeinket, a globalizált társadalom és a kapitalizmus vívmányait vessük össze az eredeti célokkal, és vizsgáljuk meg, hogy a gazdasági rendszerünk mennyiben járul hozzá, illetve akadályozza az olyan értékek képviseletét, mint például a társadalmi egyenlőség vagy az emberhez méltó, tiszta környezet.

Jeremy Williams független újságíró és nemzetközi szakértő, továbbá a Növekedés Után Intézet (Post Growth Institute) társalapítója, valamint Katherine Trebeck, az új gazdasági paradigmák kutatója mindezt oly módon teszik, hogy távolról sem egyoldalú ítéletet kiáltanak.

Hogyan viszonyulunk a prosperitás eredményeihez és negatív következményeihez, és hogyan számolunk el mindezzel az utánunk következő generációk felé?

Fotó: pallasathenekiado.hu
  • Kiadó: Pallas Athéné Books, 2019
  • ISBN: 978-615-5884-62-7
  • Terjedelem: 352 oldal
Neked ajánljuk
Molnár Péter Pál és ifj. Vasuta Gábor: Élménytár – TermészetBulvár Csányi Vilmos: A globális elme – Elmélkedések a világról Szabó Adrienn: Magyar superfood Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: pallasathenekiado.hu
Vissza
Hírfolyam