2020. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Monika Biermaier – Ilse Wrbka-Fuchsig: Komposztáljunk!

Miért? Mert egy különleges folyamat elindítói lehetünk. A szemünk előtt válik ugyanis a konyhai szerves hulladékból, a zöldségfélék, virágok szárából, a fűnyiradékból, a lehullott falevelekből, a levágott, összeaprított gallyakból élő, humuszban gazdag talaj.

Amit a növény fejlődése, terméshozása közben felvesz a talajból, annak egy részét érett komposzt formájában már a következő évben visszajuttathatjuk.

A komposztálással nemcsak a vásárolt trágya árát tudjuk megspórolni, de a természetes körforgás helyreállításának is részesei lehetünk.

A szerzők leírják a komposztkészítés lépéseit a hely kiválasztásától a komposzthalomban végbemenő folyamatokon keresztül az esetlegesen adódó problémák megoldásáig. A sok ábrával és színes képpel illusztrált könyv igazi kedvcsináló azoknak, akik most szeretnék megismerni a komposztálás rejtelmeit.

  • Kiadó:
  • Terjedelem: 84 oldal
  • ISBN: 9789632866529
Fotó: bookline.hu
Neked ajánljuk
Toby Hemenway: Gaia kertje – Útmutató a házi permakultúrához A megérkezés gazdaságtana – gondolatok egy felnőtt gazdaságról Horváth Balázs: A beteg bolygó Naperőműpark épül Kabán -57 fokos reggel Szibériában (videóval)
Tovább a forrásra: bookline.hu
Vissza
Hírfolyam