2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Monika Biermaier – Ilse Wrbka-Fuchsig: Komposztáljunk!

Miért? Mert egy különleges folyamat elindítói lehetünk. A szemünk előtt válik ugyanis a konyhai szerves hulladékból, a zöldségfélék, virágok szárából, a fűnyiradékból, a lehullott falevelekből, a levágott, összeaprított gallyakból élő, humuszban gazdag talaj.

Amit a növény fejlődése, terméshozása közben felvesz a talajból, annak egy részét érett komposzt formájában már a következő évben visszajuttathatjuk.

A komposztálással nemcsak a vásárolt trágya árát tudjuk megspórolni, de a természetes körforgás helyreállításának is részesei lehetünk.

A szerzők leírják a komposztkészítés lépéseit a hely kiválasztásától a komposzthalomban végbemenő folyamatokon keresztül az esetlegesen adódó problémák megoldásáig. A sok ábrával és színes képpel illusztrált könyv igazi kedvcsináló azoknak, akik most szeretnék megismerni a komposztálás rejtelmeit.

  • Kiadó:
  • Terjedelem: 84 oldal
  • ISBN: 9789632866529
Fotó: bookline.hu
Neked ajánljuk
Molnár Péter Pál és ifj. Vasuta Gábor: Élménytár – TermészetBulvár Csányi Vilmos: A globális elme – Elmélkedések a világról Szabó Adrienn: Magyar superfood Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: bookline.hu
Vissza
Hírfolyam