2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lucy Cooke: Meghökkentő állatvilág – Igazságok és félreértések állatsereglete

Az ember az idők során számos kísérletet tett arra, hogy megfejtse és értelmezze az állatok viselkedését, és ezek a kísérletek még több hihetetlennek tűnő magyarázathoz vezettek.

Ebben a könyvben varázslatos módon keveredik a történelem és a természettudomány, ahogy a szerző elképesztő, néhol hajmeresztő mítoszokon, hiedelmeken és „tudományos” kísérleteken keresztül bemutatja az emberiség és az állatok közel egy évezredes kapcsolatát.

A középkori bestiáriumokban lejegyzésre került mendemondák és hiedelmek egészen napjainkig befolyással bírtak az állatok megítélésére.

A zoológus szerző a legképtelenebb ókori, középkori és modern kori állatmítoszok eloszlatásával bebizonyítja, hogy „amikor az állatok megértéséről van szó, még hosszú út áll előttünk”.

Fotó: lira.hu
  • Kiadó: Tericum Kiadó Kft., 2019
  • Kötés: Kartonált
  • ISBN: 9789634380603

Neked ajánljuk
Molnár Péter Pál és ifj. Vasuta Gábor: Élménytár – TermészetBulvár Molnár Péter Pál és ifj. Vasuta Gábor: Élménytár – TermészetBulvár A természetvédelem az elmúlt évtizedekben nagy sikereket is elkönyvelhetett Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: lira.hu
Vissza
Hírfolyam