2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar siker a madaras könyvek világversenyén

A BTO (British Trust for Ornithology) és az általa kiadott havilap, a British Birds együtt immár több évtizede megválasztja az év legjobb madártani témájú könyvét. Tavaly 54 versenyző közül a kék vércse ökológiájáról és megőrzéséről  – a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) gondozásában készült – magyar, szlovák és angol nyelven is kiadott Kék könyv lett az első helyezett.

A 2012–2018 között futó Kékvércse-védelmi LIFE program munkatársainak tollából a projekt záró évében megszületett könyv a Kárpát-medence egyik legkülönlegesebb madarát, a kék vércsét és védelmét mutatja be.

A faj 15 évnyi kutatásának és megőrzési munkálatainak 240 oldalas összefoglalója és ennek művészi kivitelezése elkápráztatta a szakmai közönséget.

A magyar kiadást a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete a „Szép magyar könyv” elnevezésű megmérettetés során a legszebb tudományos-ismeretterjesztő műnek választotta 2019-ben.

A Kék könyv elérhető az MME boltban és a legnagyobb hazai könyvterjesztők áruházaiban is.

Fotó: Ron Knight/Wikimedia Commons, mme.hu
Neked ajánljuk
Molnár Péter Pál és ifj. Vasuta Gábor: Élménytár – TermészetBulvár Csányi Vilmos: A globális elme – Elmélkedések a világról Szabó Adrienn: Magyar superfood Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: mme.hu
Vissza
Hírfolyam