Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tudósok a klímaváltozásról és Magyarországról

„A Felelős Értelmiség szimpóziuma áttekintette az élettelen, az élő és a társadalmi környezet egymással is összefüggő káros fejleményeit, tendenciáit. Ne alakoskodjunk: szinte minden arra mutat, hogy alig egy évtizedünk maradt a hathatós cselekvésre” – az optimista forgatókönyvek szerint! 

A gazdasági, politikai és környezeti negatív hatások olyan disztópiát valósíthatnak meg a Földön, hogy olyat – szó szerint – nem látott még a világ. A halmozódó problémák talán megoldhatók vagy csökkenthetők, de fel kell ismerni, hogy ez globális együttműködést kíván. A társadalmi túlélésnek minden szinten ára lesz, a globálistól az egyéniig.

Mindezt azért, hogy ne kelljen megfizetnünk azt a hatalmas, végső árat, ami az ismert technológiai civilizáció és kultúra végpusztulását jelenti.

Ütött a valódi cselekvés órája! Most vagy soha... – fogalmaz a kötetet ajánlva Pálinkás József és Szathmáry Eörs.

Fotó: lira.hu
  • Szerző: Szathmáry Eörs szerk.
  • Kiadó: Osiris Kiadó és Szolgáltató Kft.
  • Megjelenés: 2020. március 24.
  • Terjedelem: 136 oldal
  • ISBN: 9789632764092
Neked ajánljuk
Egy kedves ötlet az erdőjárás és a betűk szerelmeseinek Új kiadvány segít felfedezni Pest megyét A Móra jövőbe néző mesékkel ünnepli 70. születésnapját Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) „A városban élő emberek földönkívüliekké váltak” – Kiállás az amazonasi őslakosok mellett (képgalériával)
Tovább a forrásra: lira.hu
Vissza
Hírfolyam