2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Martin Rees: A jövőről – Az emberiség kilátásai

Mi vár ránk a jövőben? Martin Rees, a világ egyik legkiemelkedőbb tudósa ebben a könyvében erre a kérdésre keresi a választ.

Nyugtalan, rohamosan változó világunkban létünket fenyegető problémákkal kell szembenéznünk. Ha el akarjuk kerülni ezeket az ijesztő veszélyeket, akkor globálisan, távlatokban kell gondolkodnunk.

Rees szerint az élhető jövőbe vezető út megtalálása elválaszthatatlan a tudomány és a technika fejlődésétől.

A biotechnológia, a kibernetika, a robotika és a mesterséges intelligencia fejlődése segíthet leküzdeni az emberiséget fenyegető veszélyeket az éghajlatváltozástól az atomháborúig. Az űrtudományok további fejlődése pedig lehetővé teszi az emberiség számára, hogy robotjaink segítségével felderítsük a Naprendszert és az azon túli világot. A legnagyobb kihívás, hogy vigyázzunk a Földre és törődjünk vele, mert nincsen számunkra B terv, elérhető távolságban a Föld az egyetlen hely, ahol élhetünk.

  • Kiadó: Akkord Kiadó Kft., 2020
  • Oldalak száma: 249
  • ISBN: 9789632521237
  • Fordító: Dr. Both Előd
Fotó: libri.hu
Neked ajánljuk
Nagy Réka: Bolygómentő kézikönyv szuperhősöknek Helen Fewster: Az ökológia nagykönyve Mengyán Eszter: Helló, slow fashion! – Környezettudatos ruhatár lépésről lépésre Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam