2020. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Darwin és az ízeltlábúak lenyűgöző világa

Darwin bolygónk egzotikus helyeinek sokaságát érintő utazásai a 21. század túlhajszolt életvitelű, sodró információáradatban nevelkedett emberének kíváncsiságát is felkelthetik, hiszen egy életre szóló kalandexpedíció lehetőségével, az élményszerű megismerés egy új dimenziójával kecsegtetnek.

A könyv felfedezőútra hívja az olvasót, egy olyan utazásra, amely során az állatvilág fajokban leggazdagabb törzsének képviselői lesznek az idegenvezetők és egyben a fő látványosságok is.

Lapról lapra, kontinensről kontinensre barangolhatunk az ízeltlábúak lenyűgöző világában, s legféltettebb titkaikba is bepillantást nyerhetünk.

Megismerkedhetünk többek között az álcázás és a rejtőzködés mestereivel, szőhetünk hálót a csapdaállítók kiválóságaival, repülhetünk nektárért a legkifinomultabb látású rovarokkal, építhetünk ivadékbölcsőket bambuszok fásodó szárában, és ha szeretnénk, a félelmetes megjelenésű ostorfarkúak családi életének is részesei lehetünk.

A virtuális felfedezőúton gyönyörű fotók és illusztrációk valóságos arzenálja, valamint számos Darwin-idézet lesz segítségünkre, hogy minél teljesebb formájában átélhessük mindazt, ami több mint 150 évvel ezelőtt a HMS Beagle fedélzetének nagy tudósát is ámulatba ejtette.

Fotó: libri.hu
  • Kiadó: Kossuth Kiadó Zrt., 2019
  • Terjedelem: 206
  • ISBN: 9789630998369
Neked ajánljuk
Andrés Ruzo: A forrongó folyó – Kalandozások és felfedezések Amazóniában Mi nyílik a kertemben? – Miért veszélyesek az özönnövények, és hogyan védekezhetünk ellenük? Ehető vadon termő növények a tányéron Közel 8 tonna hulladékot szedtek ki a Tiszából a PET kupások Az Egyesült Királyságban komoly sikere van az e-Nironak
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam