2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dr. Nagy Balázs: Magyarország kalandos túraútvonalai

Egy túrán sosem vagyunk egyedül, még akkor sem, ha valóban egymagunk rójuk az utat – a környezetünkben megbújó élőlények ugyanis mindig elkísérnek bennünket. A rejtőzködő állatvilágot nem könnyű észrevenni, ám sokat segít, ha tudjuk, milyen élőhelyeken vezet keresztül utunk, és milyen jelekre kell odafigyelnünk, hogy – kis szerencsével – megpillanthassuk két- vagy éppen négylábú barátainkat.

A Túrázók nagykönyve-sorozat tizedik – Vadak keresése állatnyomokból és más jelekből című – kötete ebben nyújt nekünk segítséget. Négy különböző élőhelytípus szerint ismerhetjük meg a vadakkal kecsegtető útvonalakat, és természetesen magukat a lakókat, nyomaikat, jeleiket is.

A könyvben helyet kaptak az erdők, a síkságok, a vizek világa, illetve a ma már ember által érintett, településekkel tagolt, sűrűbben lakott, egykori vadon is.

Élőhelytípusonként három, eltérő hosszúságú, terepadottságú, kifejezetten változatos túraútvonalon vezetnek végig bennünket a szerzők – gyalogosan, kerékpárral vagy éppen evezve. Egyvalami azonban mindegyikben közös: az állatles hatalmas izgalmakat tartogat!

A sorozat korábban megjelent köteteihez hasonlóan az útleírásokat gyakorlati információk egészítik ki: minden túránál szerepel a távolság, a szintemelkedés, a bejáráshoz szükséges idő, a pontos útvonal, a nehézségi fok, a tervezéshez támpontot nyújtó áttekintő térkép, illetve a szerzők által készített képanyag. Emellett a dr. Patkó László vadbiológus által írt ismertetések olyan természetjárásra hívnak, ahol minden apró részlet számít, és az élő környezet megfigyelése kerül a fókuszba.

Fotó: libri.hu
  • Kiadó: I.P.C. Könyvek Kft., 2020
  • Oldalak száma: 352
  • ISBN: 9789636357405
Neked ajánljuk
Gera Pál: Füttyöstől Duzzogóig – Hazai kisragadozók megmentése Megújult a népszerű mecseki kulcsosház Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola A nyomtatható és újrahasznosítható telefonok vethetnek véget a nyersanyagpazarlásnak
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam