2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az író, aki főszereplővé emelte a természetet

Szárazságtól rothadó ausztrál farmokon játszódik Ausztália egyik kedvenc krimiírójának története. Jane Harper könyveiben – magyarul eddig három jelent meg – úgy mutatja be a könyörtelen ausztrál környezetet, ahogyan korábban senki. Az Aszály című regényből már film is készült, bemutatóját a koronavírus-járvány miatt halasztották el. 

Jane Harper tizenhárom évig dolgozott újságíróként Angliában és Ausztráliában. Jelenleg Melbourne-ben él, és többek között a Herald Sun című napilapba ír. Az Aszály az első regénye, amelyet több mint húsz nyelvre fordítottak le, a megfilmesítés jogait pedig Reese Witherspoon vásárolta meg.

Jane Harper: Aszály

Luke Hadler előbb a feleségével és fiával végez, aztán önmagával is. Kiewarra farmerközössége napi szinten szembesül élet-halál kérdésekkel. Ha valaki egy ilyen helyzetben megtörik, hát…

Miután Aaron Falk szövetségi ügynök visszatér Kiewarrába a temetésre, kénytelen szembenézni azokkal az emberekkel, akik húsz évvel korábban kivetették maguk közül. Amikor azonban bevonják a nyomozásba, hamar elkezd kételkedni abban, hogy Luke volt az, aki végzett a családjával.

Miközben egyre mélyebbre ássa magát az ügyben, felszakadnak egyes régi sebek, és újak is keletkeznek. Falk és gyerekkori barátja, Luke ugyanis osztozott egy titkon. Egy titkon, amiről Falk azt hitte, már rég a múlté. Egy titkon, amit Luke halála lassan a felszínre hoz.

Kép: gabo.hu
Neked ajánljuk
Agócs Írisz: Márkó bácsi kertje Péntek Csaba: A hamburgered ára A tartós aszály és a gabonaimport kimaradása a katasztrófa szélére sodorta Szomáliát Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: gabo.hu
Vissza
Hírfolyam