2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zhouying Jin: Az emberiség jövője

De ha az ipari civilizáció fenntarthatatlannak bizonyult, akkor milyen civilizációt kellene helyette létrehoznunk? És milyen alapon reménykedhetünk e roppant kihívás megoldásában? Milyen irányba kellene haladnia a tudománynak és a technológiának? És milyen irányba kellene az emberiségnek továbbfejlődnie?

E kérdésekre keresi a választ Csoujing Csin (Zhouying Jin), a világszerte elismert kínai jövőkutató nemrég megjelent, Az emberiség jövője című könyvében.

Amellett, hogy a szerző gondosan bizonyítja az átalakulás szükségességét, még útitervet is felkínál a végrehajtáshoz, s mindehhez sorra veszi azokat a fontos döntéseket, amelyeket az emberiségnek meg kell hoznia, illetve azokat a fontos feladatokat, amelyeket el kell végeznünk ahhoz, hogy az ipari korból egy emberibb és fenntarthatóbb posztindusztriális globális civilizációba léphessünk.

Fotó: libri.hu
  • Kiadó: Pallas Athéné Könyvkiadó Kft., 2019
  • Oldalak száma: 396
  • ISBN: 9786155884634
  • Fordító: Lukács Tibor
Neked ajánljuk
Gévai Csilla: Nagyon kék könyv – Mindent a vízről Kelemen László: Medvecécó Dela Kienle: A világ műanyag nélkül Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Tovább a forrásra: hang.hu
Vissza
Hírfolyam