2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zhouying Jin: Az emberiség jövője

De ha az ipari civilizáció fenntarthatatlannak bizonyult, akkor milyen civilizációt kellene helyette létrehoznunk? És milyen alapon reménykedhetünk e roppant kihívás megoldásában? Milyen irányba kellene haladnia a tudománynak és a technológiának? És milyen irányba kellene az emberiségnek továbbfejlődnie?

E kérdésekre keresi a választ Csoujing Csin (Zhouying Jin), a világszerte elismert kínai jövőkutató nemrég megjelent, Az emberiség jövője című könyvében.

Amellett, hogy a szerző gondosan bizonyítja az átalakulás szükségességét, még útitervet is felkínál a végrehajtáshoz, s mindehhez sorra veszi azokat a fontos döntéseket, amelyeket az emberiségnek meg kell hoznia, illetve azokat a fontos feladatokat, amelyeket el kell végeznünk ahhoz, hogy az ipari korból egy emberibb és fenntarthatóbb posztindusztriális globális civilizációba léphessünk.

Fotó: libri.hu
  • Kiadó: Pallas Athéné Könyvkiadó Kft., 2019
  • Oldalak száma: 396
  • ISBN: 9786155884634
  • Fordító: Lukács Tibor
Neked ajánljuk
Gera Pál: Füttyöstől Duzzogóig – Hazai kisragadozók megmentése Egy terjedelmes kalauz az apró hangyák izgalmas és hatalmas birodalmába Bill Gates: Hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát? A Vöröskereszt munkatársait látja vendégül a Gyulai Várfürdő Csaknem ötven fokra melegedett a talaj Szibériában
Tovább a forrásra: hang.hu
Vissza
Hírfolyam