2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Betondzsungelből zöld oázis

A Magosfa Alapítvány egy csodás kiadványban osztja meg az olvasókkal, hogyan lehetséges a betondzsungelt úgy alakítani, hogy a települési élővilág fennmaradjon, és minél nagyobb terület boruljon zöldbe a városban.

Tévhit, hogy a városi léttel le kell mondani a zöld környezetről, madárcsicsergésről, színes virágokról. Minden csak hozzáállás kérdése. Azonban tény, hogy a kivitelezéshez az kell, hogy minél többen tudjanak a lehetőségekről, és minél többek szívügye legyen a zöldítés.

Azzal, hogy a városi forgatagban is helyet kapnak a fák, nem csak ahhoz járulnak hozzá, hogy nagyobb árnyékos terület legyen, hanem élőhelyet biztosítanak a madarak számára is, és karbantartják a városi levegőt.

Ahhoz, hogy a klímaváltozás gyorsaságát csökkenteni tudjuk, kétszer annyi fára lenne szükség a világon, mint amennyi most van. Ha kertünkben, erkélyünkön minél több növénynek adunk helyet, azzal hozzájárulhatunk a rovarok jóllétéhez. Szuper választás a levendula, búzavirág, a dísznapraforgó és a mályvarózsa is, fűszernövények közül pedig a zsálya, az oregánó vagy például a rozmaring. Ha szeretnél többet  megtudni a zöld oázis kialakításáról, és alaposabban megismernéd a természet működését, töltsd le a Budapesti vadon című kiadványt.

Fotó: www.magosfa.hu
Neked ajánljuk
Molnár Péter Pál és ifj. Vasuta Gábor: Élménytár – TermészetBulvár Lányi András: Bevezetés az ökofilozófiába – Kezdő halódóknak Csányi Vilmos: A globális elme – Elmélkedések a világról ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam