2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mike Berners-Lee: Nincs B bolygó – Kézikönyv a sorsdöntő évekhez

A világ élelmezése, klímaváltozás, a biodiverzitás csökkenése, antibiotikumrezisztencia, mindent elárasztó műanyagok – az emberiség előtt álló problémák és akadályok sora szinte végtelennek tűnik. Melyek a legégetőbb problémáink, és melyeket kezeljük legelőször?

Vajon mindannyiunknak vegetáriánusnak kell lennünk? Hogyan vegyük igénybe a repülőgépet egy alacsony szénkibocsátású gazdaságban? Hogyan kontrollálhatjuk a technológiát? És a számtalan kérdés közül talán a legfontosabb: mit tehetünk mi személy szerint e globális kihívások közepette? Mike Berners-Lee tanácsadó, a Lancaster University professzora jelen kötetében ehhez mutat utat számunkra.

Lenyűgöző tényekkel és elemzésekkel teletűzdelve, közérthető és szórakoztató módon vázolja fel gyakorlatias cselekvési tervét.

A kötet hiánypótlónak tekinthető, hiszen egyszerre vizsgálja a lehető legszélesebb perspektívában korunk szinte összes környezeti és gazdasági kihívását, és kérdőjelezi meg azt, ahogyan élünk és gondolkodunk.

A szerző praktikus és inspiráló ötleteket mutat be, hogy képesek legyünk személyesen is hozzájárulni ahhoz, hogy az emberiség még sokáig itt legyen ezen a bolygón, ami – tévedés ne essék – az egyetlen lehetőségünk. Mindeközben egyszerre sokkolja, meglepi és meg is nevetteti az olvasót.

Fotó: libri.hu
  • Kiadó: Pallas Athéné Könyvkiadó Kft., 2020
  • Terjedelem: 308 oldal
  • ISBN: 9786155884924
  • Fordító: Tarcsay Tibor
Neked ajánljuk
Molnár Péter Pál és ifj. Vasuta Gábor: Élménytár – TermészetBulvár Lányi András: Bevezetés az ökofilozófiába – Kezdő halódóknak Csányi Vilmos: A globális elme – Elmélkedések a világról ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam