2020. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szabó Adrienn: Magyar superfood

A superfood kifejezés sokak számára egyet jelent az egészséggel, hiszen olyan alapanyagot jelöl, amelyet valamely értékes tulajdonsága kiemel társai közül. Különösen népszerű a goji bogyó, az avokádó vagy éppen a lazac, ám a vargányáról vagy akár a sárgarépáról, padlizsánról már kevesen tudják, hogy igazi szuperélelmiszerek – ráadásul itthon is megteremnek!

A szemet gyönyörködtető kötet szerzője nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összegyűjtse mindazokat a hazánkban fellelhető zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és olajos magvakat, melyek szupererővel rendelkeznek, így méltán viselhetik a magyar superfood elnevezést.

Dietetikusként hitelesen mutatja be értékes tápanyagtartalmukat, egészségünkre gyakorolt pozitív élettani hatásukat és változatos konyhai felhasználásukat.

Mindezek mellett ahhoz is kellő bizonyítékkal szolgál, miért érdemes elsősorban a hazai szuperalapanyagokat beépíteni étkezésünkbe, és hogy ezzel a választással milyen sokat tehetünk a fenntartható, környezettudatos táplálkozás és életmód érdekében.

A látványos, kedvcsináló fotókkal illusztrált kiadványban több mint száz hazai szuperélelmiszer és a belőlük készült izgalmas, ínycsiklandó és egészséges finomság receptje kapott helyet. S, hogy az alapanyagok beszerzése se okozzon gondot, a hazai termőhelyekről, illetve az aktuálisan elérhető termények listájáról is tájékozódhatnak az olvasók.

Fotó: libri.hu
  • Kiadó: BOOOK Kiadó Kft., 2020
  • Oldalak száma: 239
  • ISBN: 9786155417580
Neked ajánljuk
Georgina Wilson-Powell: Zöld könyv Látogassatok el a fák különleges világába! Kerry Emanuel: Amit a klímaváltozásról tudunk Kék bolygó címmel indít podcastot Áder János Aggasztó mértékben olvadnak a svájci gleccserek
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam