2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kerry Emanuel: Amit a klímaváltozásról tudunk

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a klímaváltozásról már mindent leírtak. Ez több okból sem lehet igaz, de ami a legfontosabb: lehetetlen, hiszen e sorok írása közben is változik. Az irányon és a mértékén zajlik – sokszor a tudományt is nélkülöző – vita, a klímaváltozás mint közéleti diskurzus pedig mindeközben bizonyosan hevül.

Kerry Emanuel amerikai professzor könyve azért unikális, mert nem akar eredményt hirdetni az „alarmisták” és „szkeptikusok” meccsén, mert tudja, hogy ez a meccs nem róluk szól. Legfeljebb róluk is. Meg rólunk. Mindannyiunkról.

„Ritka alkalmakkor forradalmi felismerésekre jutunk, és ilyenkor a már elfogadott tudás nagy részét el kell vetnünk vagy újra kell értelmeznünk” – írja a szerző.

Ez a könyv – sok kérdésben újraértelmezett alapokra helyezkedve – úgy marad tudományos és hiteles, hogy emellett közérthető is. Mindezt úgy, hogy következetesen elkerüli a leegyszerűsítő konklúziókat.

Nem hamis gyógyírt vagy csodás megoldásokat ígér, miként nem is temeti el a civilizációt. Egy dologra vállalkozik csupán: a könyv elolvasása után egészen biztosan több lesz az, amit a klímaváltozásról tudunk – fogalmaz a könyvet ajánlva Csepreghy Nándor, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány igazgatója.

Fotó: libri.hu
  • Kiadó: Corvina Kiadó Kft., 2019
  • Oldalak száma: 96
  • ISBN: 9789631366204
  • Fordító: Tax Ágnes
Neked ajánljuk
Jól jönne néhány használható ötlet a háztartásod zöldítéséhez? Bill Gates: Hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát? Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? A folyók és óceánok megtisztításával igyekszik csökkenteni hulladéklábnyomát a Coca-Cola
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam