2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Frekot Erika: A cinkepár új odúja... és más mesék

Szeretnél belesni a hazai erdők életébe? Ismerd meg Masnit, a foltos szalamandrát, aki éppen most válik anyukává, és a türelmetlen vadkörtefát, amely alig bírja kivárni, hogy végre az ő ágain is madarak fészkeljenek. Kísérd el a cinkepárt, hogy megtalálják új odújukat, és fedezd fel, milyen hasznos lehet az erdő mélyén kidőlt fa.

Frekot Erika Mesés barangolások sorozatát 6–12 éves gyerekeknek ajánlják, de a könyvben található négy mesét bátran olvashatod kisebbeknek is. Garantálom, hogy közben te is élvezni fogod a kedves történeteket – olvashatjuk Burgmann Nóra Csupazöld oldalának kedvcsináló ismertetőjében.

A mesék alkalmasak esti mesének is, de a hozzájuk kapcsolódó sok-sok ismeretterjesztő jegyzet igazi nap közbeni elfoglaltságot kínál.

Érdemes belemerülni egy-egy ilyen kis kiegészítésbe, és az ott tanultakat átbeszélni, utánaolvasni. Ne is mesekönyvként tekints erre a könyvre, ez sokkal inkább egy klassz ismeretterjesztő kiadvány, amely szép természeti fotókkal, játékos feladatokkal és ajánlott olvasnivalókkal segít abban, hogy alaposan megismerd hazánk erdei élővilágát.

Forrás: Csupazöld/youtube.com
Neked ajánljuk
Az élővilág képviselői nem csak a bolygón, a magunknak teremtett világokban is megfogyatkoztak Charlotte Milner: A vizek világa Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: csupazold.hu
Vissza
Hírfolyam