2020. november 30., Andor, András
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

David Attenborough: Egy élet a bolygónkon – A szemtanú vallomása

„Kilencvennégy éves vagyok. Rendkívüli élet jutott osztályrészemül, csak most kezdem felismerni, hogy mennyire rendkívüli.”

Fiatalkoromban úgy éreztem, hogy odakint a szabadban az érintetlen, őseredeti természet vesz körül – ez azonban nem volt egyéb, mint illúzió. Korunk nagy tragédiája – az érintetlen természeti környezet folyamatos zsugorodása és a biológiai sokféleség, a biodiverzitás csökkenése – alig észrevehetően nap mint nap itt zajlik körülöttünk – fogalmaz David Attenborough.

„Tanúja voltam ennek a hanyatlásnak. Az Egy élet a bolygónkon a tanúvallomásom, egyben a látomásom is. Történet arról, miként követtük el a leghatalmasabb tévedésünket, és annak felvázolása, hogy ha haladéktalanul cselekszünk, hogyan tudjuk helyrehozni ezt a tévedést.

Ma még – utoljára – van esélyünk arra, hogy tökéletes otthont teremtsünk magunknak, és helyreállítsuk az épségét annak a csodálatos világnak, amelyet örököltünk.
Csak akarnunk kell” – írja a Magyarországon 2020. november 25-én megjelenő könyvben.

Fotó: libri.hu
  • A könyvhöz kapcsolódó film, Egy élet a bolygónkon címmel, a Netfilxen látható.
  • Kiadó: Park Könyvkiadó Kft., 2020
  • Oldalak száma: 300
  • ISBN: 9789633557006
Neked ajánljuk
Gévai Csilla: Nagyon kék könyv – Mindent a vízről Kelemen László: Medvecécó Dela Kienle: A világ műanyag nélkül Újabb jelentős acélgyár vált napenergiára Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam