2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Annie Groovie: Leon és a környezetvédelem

A kötetben a szerző képregények formájában mutat be 30 apró dolgot, amivel a gyerekek is segíthetik a bolygónk megmentését.

Annie Groovie Leon sorozata a 6–9 éveseknek szeretne élvezhető formában fontos ismereteket átadni. Ebben a könyvben a Föld védelmére ösztönzi a gyerekeket és szüleiket.

A feldolgozott 30 témakör igen jól mutatja meg mindazokat a lehetőségeket, amit magánemberként megtehetünk a bolygónkért.

A könyvből megtudhatjuk, mit ne tegyél például a hulladékkal, a természettel, az állatokkal vagy a vízzel, de arról is olvashatsz, mit tehetsz környezetünk tisztaságáért.

A könyv egy kis képregénygyűjtemény, de szöveges magyarázatokkal kiegészítve. Minden dupla oldalon találsz egy környezeti problémát és egy rövid tanácsot arra, mit tehetsz ez ellen. A pár mondatos magyarázó szöveg inkább a felnőtteket segíti, a gyerekeknek pedig vicces képekkel illusztrál mindent, ezzel könnyíti meg a jótanács megjegyzését.

A Klub Rádió Zöld klub műsorában 2010 áprilisában elhangzott beszélgetés a könyvről Forrás: csimotaTV/youtube.com
Neked ajánljuk
Charlotte Milner: A vizek világa Paul Davies: Démon a gépezetben A ránk bízott kert: Ökoköltészet – világirodalmi antológia Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: csupazold.hu
Vissza
Hírfolyam