2020. november 30., Andor, András
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kelemen László: Medvecécó

Kelemen László kötete nagyrészt saját fényképfelvételekkel illusztrált, közel fél évtizedes gyűjtőmunkán alapuló hiteles ismeretterjesztés, amely 100 találkozástörténetet  tartalmaz a Kárpátok nagyragadozójáról, az európai barna medvéről (Ursus arctos arctos).

 A Medvecécó cím kifejezi az állat körül kialakult, napjainkban megfigyelhető diskurzusok visszásságait, összetettségét. Éppen ezért, miután a barna medve mint nagyemlős részletes bemutatását elvégzi, a szerző igyekszik a lehető legtöbb nézőpontnak helyet adni interjúkötetében.

A megszólalók között egyszerű pásztoremberek, földművesek, szarvasmarha-tenyésztők, vadgazdálkodásban dolgozó technikusok, vadőrök, vadászok, természetjárók, természetvédők, de falusi polgármesterek, tanácselnökök, geológusok, újságírók, természetfilmesek és természetfotósok, néprajzkutatók, egyetemi oktatók, állatorvosok is feltűnnek.

A szerző megfelelő érzékenységgel jár körül olyan aktuális témákat, mint a vadkárok és vadkárelhárítások problémája, a medvékkel szembeni emberi viselkedés kérdése, a biztonsági tudnivalók. A mű hiánypótló, megjelentetése a hiteles tájékoztatás és ismeretterjesztés miatt fontos, aktuális.

Fotó: libri.hu
  • Kiadó: Kreatív Kiadó, 2020
  • Terjedelem: 112 oldal
  • ISBN: 9786066468435
Neked ajánljuk
Gévai Csilla: Nagyon kék könyv – Mindent a vízről Fontos ügyek mellett kampányol a Bookline Dela Kienle: A világ műanyag nélkül Újabb jelentős acélgyár vált napenergiára Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam