2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mimó és Csipek – Ezt megúsztuk

Mimó és Csipek történetei az ovis korosztályt szólítják meg. Kalandjaik során olyan élményeket szereznek, amit bármelyik ovis átélhet egy családi vagy csoportos kiránduláson.

A kedves baráti társaság tagjai példát mutatnak a kicsiknek, minden kisgyerek megtalálja a maga kedvencét a szereplők között. Mesehallgatás közben a gyerekek választ kapnak azokra a kérdésekre, amiket egy ilyen vízparti kiránduláson a valóságban ők is feltennének szüleiknek.

Mimó és Csipek kíváncsisága és természetszeretete izgalmas és a gyerekek számára érthető módon mutatja meg a környezettudatosság sok-sok lehetőségét.

Az „Ezt megúsztuk” három történetének központjában az élővizek védelme áll. A mese választ ad a gyerekeknek a következő kérdésekre: Miért fontos otthon takarékoskodni a vízzel? Merre folynak a patakok, folyók? Hogyan épülnek a cseppkőbarlangok? Mire jó a kis vízerőmű és a kerti zuhanyzó? Milyen élőlények élnek a patakban? Kik laknak a hazai nádasokban? Hogyan megy végbe a víz körforgása?
Mi az a szemétsziget és hogyan jön létre? Milyen élményeket szerezhetünk a vízparton?

Fotó: www.mimoescsipek.hu
Neked ajánljuk
Ben Hoare: A természet ezer arca Ben Hoare: A természet ezer arca A felelős állattartás tanulható Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: csupazold.hu
Vissza
Hírfolyam