2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Holnapra is marad – Receptgyűjtemény a fenntarthatóság jegyében

Sokak szerint a címben megidézett, ismert gyermekmondóka fenyegetőnek tűnő sora – „ég a házad ideki” – valójában nem tűzvészre utal. Ez egy generációról generációra szálló félreértelmezés: „ég a házad” valójában a természet végtelenségére és szabadságára utal. Ebben az értelmezésben a kötet címe nemcsak konkrét, indirekt üzenettel is bír: ha takarékosan, a fenntarthatóság jegyében főzünk, azzal a természetet, a bolygót is védjük.  

A fenntartható életmód iránti igény, a környezettudatos szemlélet hatja át könyvben található recepteket, s ebből a szempontból kuriózum a szakácskönyvek között. Aki szereti az igényes kivitelezésű, szépen fotózott receptkönyveket, ebben a kötetben sem fog csalódni.

Kézreálló, tartalmas kiadvány született a 21. Század Kiadó gondozásában, amely tartalmában és szellemiségében is összehozza a fiatalabbakat és az idősebbeket, és jóval elgondolkodtatóbb, mint egy átlagos receptgyűjtemény.

„Nekem ezt jelenti az étel: az otthont, a szépséget, a tápláló szeretetet és az élet örök körforgásának érzését. Nagyszüleimtől tanultam azt is, hogy az ételt tisztelni kell, hogy ételt nem dobunk ki. Kiskoromban még nem is teljesen értettem ennek az üzenetét, de mára egyre többünknek egyértelmű, hogy hosszú távon nekünk kell alkalmazkodnunk a természetnek ahhoz a körforgásához, ahonnan az ételeink származnak” – mondta el a receptgyűjtemény megjelenése kapcsán Pokorny Lia.

Fotó: libri.hu
  • Kiadó: 21. Század Kiadó, 2020
  • Oldalak száma: 108
  • ISBN: 9786156122520
Neked ajánljuk
Az élővilág képviselői nem csak a bolygón, a magunknak teremtett világokban is megfogyatkoztak Charlotte Milner: A vizek világa Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” Kamionnyi adomány érkezett Tiszaderzsre Egyre biztosabb: megcserélődnek a Föld mágneses pólusai
Tovább a forrásra: eletszepitok.hu
Vissza
Hírfolyam