2022. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Boldogabbak vagyunk, mint 12 000 évvel ezelőtt?

Tízezer éve járjuk a mezőgazdaság, tágabb értelemben a környező világ jelentős megváltoztatásának útját. Mielőtt evidenciaként könyvelnénk el, hogy jó irányba haladunk, érdemes lenne ezt megfelelő érvanyaggal is alátámasztanunk. Erre tesz kísérletet Horváth Balázs A fenntarthatóság pszichológiája – A környezeti problémák emberi oldala című kötetében.

A szerző korábbi munkái A beteg bolygó, illetve az Erkölcs és civilizáció címet viselik. Az előbbi a környezeti problémák rövid bemutatása után mai világunk és civilizációnk kialakulásával, az emberi élettartam és egészség elmúlt tízezer év során bekövetkezett változásaival foglalkozik. Utóbbi pedig a környezeti problémákkal együtt járó erkölcsi kérdéseket teszi vizsgálata tárgyává.

Mindhárom könyv generalista megközelítésű, azaz a tudományok legszélesebb köréből merítve igyekszik a kérdésekre választ találni.

„Vajon miért nem járhat együtt az anyagi-gazdasági jólét az életminőségi jólléttel, boldogsággal, megelégedettséggel és örömteli élettel? A könyv rendkívül gazdag ismeretanyaggal válaszol a kérdésre, rendre megvizsgálva a pozitívumok mögött húzódó akadályokat, destrukciókat” – fogalmazott a kötet kapcsán Bagdy Emőke.

  • Kiadó: Typotex, 2020
  • Megjelenés: előkészületben
  • Oldalszám: 536 oldal
  • ISBN: 978-963-4931-09-6
Neked ajánljuk
Agócs Írisz: Márkó bácsi kertje Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: typotex.hu
Vissza
Hírfolyam