2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sara Starbuck: Az oroszlán-mentőakció

Vajon egy fogságban nevelkedett oroszlánnak sikerül új, szabadabb életet kezdeni a természetben? Egy kölyökkora óta magányos oroszlán képes arra, hogy egy másik oroszlánt elfogadjon társul? Az oroszlán-mentőakció igaz történetét 8 éves kortól ajánlják a gyerekeknek.

A könyv két fogságban élő oroszlán történetét meséli el 15 fejezetre bontva, így esti meseként is olvashatod. A mese gördülékeny, szinte filmszerűen ábrázolja a történéseket, és minden oldalon fényképekkel is illusztrálja az eseményeket.

Az oroszlánok kiszabadításának és biztonságba helyezésének történetén túl a gyerekek rengeteg tudásra is szert tesznek a könyvből.

Csaknem minden dupla oldalon vannak olyan „állati tények”, amik újabb és újabb ismeretet adnak az oroszlánokról. A könyv elejétől a végéig lehetőséget ad arra, hogy az állatok védelméről, az élővilág sokféleségéről és a környezetvédő szervezetek munkájáról beszélgessetek.

Ebben az ismeretterjesztő könyvben párhuzamosan halad két oroszlán megmentésének elbeszélése és a környezeti nevelés. A könyv bemutatja, milyen emberi tevékenységek veszélyeztetik ma a nagymacskák fennmaradását, és közben alaposan megismerheted az oroszlánok életmódját és szokásait – derül ki a Csupazöld oldalán megjelent ajánlójából.

Forrás: Csupazöld/youtube.com
Neked ajánljuk
Bill Gates: Hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát? Jól jönne néhány használható ötlet a háztartásod zöldítéséhez? A megengedő szülők „szörnygenerációkat” hoznak létre A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Tovább a forrásra: csupazold.hu
Vissza
Hírfolyam